top of page
Kıvanç Demirtaş

Sipariş Alırken Mutfağı Düşünün



Bir işletmede personeller arası iletişim çok önemlidir. Yemek salonunda çalışan personeller ile mutfakta çalışan personeller arasındaki iletişim kuvvetli olmalıdır. Birbirlerini çalışma şekillerinden haberdar olmalıdırlar.


Müşteriden sipariş alan ve bu siparişleri mutfağa bildiren personel, mutfaktaki duruma göre hareket etmelidir. Örneğin; üst üste ızgara siparişleri alınmış ise, yeni siparişi alırken müşteriyi ızgara dışındaki diğer ürünlere yönlendirmelidir. Müşteri ızgara konusunda ısrarcı olursa da siparişin gecikebileceğini belirtmelidir.


Diğer bir örnek ise; aynı anda restorana 3 masa müşteri geldi diyelim. Tek bir sipariş alacak personeliniz var. Bu siparişlerin hepsini alıp, tek seferde mutfağa bildirdiğinde, ister istemez bir kaos yaşanacaktır. Fakat ilk masanın siparişini alıp, ikinci masaya geçmeden siparişi mutfağa bildirirse, yeni siparişler alınırken ilk siparişler hazırlanmaya başlanmış olacaktır.


Bu tarz iletişimlerin sağlanabilmesi ve birimler arasında empati için yöneticilere çok iş düşmektedir. Personellerin bir araya gelmesi, keyifli zamanlar geçirmeleri için, iş dışı etkinlikler düzenleyin. Bunlar küçük çaplı çay molası da olabilir, güzel planlanmış büyük bir parti de. Workshop etkinlikleri yapabilirsiniz. İnsanlar yeterince kaynaştıktan sonra birbirlerinin çalışma ortamlarını görmeliler. Hatta katıldığınız workshop etkinliklerini örnek alarak, şef garsonunuza ana yemeklerinizden birini hazırlatabilirsiniz. Aşçıbaşınızı yemek salonunda sipariş almaya çıkarabilirsiniz.


Karşılıklı iletişimler ne kadar iyi olursa ve birimler birbirini ne kadar iyi tanırsa, iş akışı o kadar pürüzsüz olacaktır.


1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page